Nemovitosti jsou příběhy lidí, říká úspěšná makléřka

Realitní makléřka Hana Filip

Z profesionální basketbalistky je dnes úspěšná makléřka. Kromě své práce se stará o dvě malé děti a čas si organizuje dle vlastních potřeb. Přesto patří mezi nejúspěšnější nováčky v síti. Co jí dal profesionální sport a jak se na její práci tváří rodina?

Doba čtení: 3 minuty

Na někdejší profesionální basketbalistce Haně Filip je vidět, jak moc ji vrcholový sport ovlivnil. Dříve dřela na trénincích, dnes své zkušenosti, trpělivost a zápal využívá v dresu RE/MAX Alfa. V RE/MAXu je od roku 2015 a rozhodně není na postu náhradníka. Naopak je trpělivá, naslouchající, ale zároveň velice efektivní a cílevědomá. Moc dobře ví, co chce, a proč se na tuto dráhu vydala. Kromě kariéry ještě stíhá dohlížet na to, jak jí vyrůstají dvě děti. Mateřské povinnosti má zvládnuté s precizností sobě vlastní.

Neustále na cestách

„Na mé práci je úžasné, že při ní mám velký dostatek volnosti a svobody. Když je člověk pilný, poctivý a férový, tak to může dobře fungovat,“ říká Hanka Filip. Čas si organizuje podle sebe a potřeb svých klientů. Sama říká, že jí nevadí prohlídky v neděli, v poledne či večer. To její klienti umí ocenit. Ostatně, v minulém roce se podílela na několika náročných transakcích, které by daly zabrat i zkušenému matadorovi. Její cesta k realitám však nebyla tak přímá, jak by se dalo usuzovat z jejích úspěchů. Už od malička hrála basketbal a dotáhla to až na profesionální hráčskou dráhu. Odvrácenou tváří profesionálních sportovců v zahraničí je časté stěhování vynucené změnou angažmá a totéž zakusila i Hana Filip se svým manželem, taktéž vrcholovým sportovcem. Avšak právě kvůli zranění při sportu musela Hanka Filip pověsit kariéru na hřebík již ve 28 letech. Výpadek adrenalinu ze sportovního zápolení tak nahradila péčí o rodinu a dvě děti.

Nový impuls byl prodej vlastního bytu

Po sedmnácti letech prožitých v zahraničí se Hana Filip s rodinou vrátila zpět do České republiky. Návrat domů znamenal i vyřešení bytové situace. Bylo nutné prodat původní, dnes už nevyhovující byt a současně najít nový prostor pro rodinu. To byl i impuls pro budoucí realitní kariéru. „Měla jsem na to paní makléřku, která pracovala sama na sebe. Svoji práci sice odvedla, ale jako prodávající, tedy jako klient, jsem si řadu věcí musela zařídit. Tato zkušenost mě dovedla k tomu, že bych se do makléřiny mohla pustit sama,“ vzpomíná s odstupem času Hanka Filip. „Hledala jsem proto firmu, která by pracovala podle jasných pravidel. Obešla jsem čtyři realitky a RE/MAX pro mne byla jasná volba. Má totiž jasně nastavená pravidla a systém a to mi vyhovuje.“

Podpora rodiny byla zásadní

Kromě vřelého uvítání se Hance dostalo i skvělé podpory od ostatních kolegů. Když o něco později dostala nabídku z bankovního sektoru, kde již dříve také působila, rozhodnutí bylo jednoduché. Práce realitního makléře je totiž pro Hanku splněný sen. Ve svém snažení má navíc velkou oporu v rodině, což jí situaci značně usnadňuje. Sama přistupuje ke své práci s velkou pokorou a každému případu věnuje náležitou péčí. „Nemovitosti, to jsou příběhy lidí. Vaše práce je těmto lidem naslouchat, pomoci jim a postarat se o hladký průběh prodeje domu, bytu či jiné nemovitosti. I když je každý případ velmi specifický, tato práce je opravdu úžasná,“ uzavírá Hana Filip.

realitní makléřka Hana Filip
Hana Filip

Tel. +420 604 702 101

Napište Haně Filip

Zadané údaje zpracováváme dle těchto podmínek.

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA od Google s ochranou soukromí a podmínkami používání.

Co o Haně Filip říkají klienti