Makléři RE/MAX Alfa dokážou prodat nemovitost lépe než makléři malých realitek

makléři RE/MAX Alfa

Myslíte si, že všichni makléři mají při prodeji vaší nemovitosti stejné možnosti? Omyl. V práci realitních makléřů je obrovský rozdíl.

Doba čtení: 4 minuty

Realitní makléři RE/MAX Alfa mají při prodeji několik podstatných konkurenčních výhod, díky nimž mohou prodávat lépe než realitní makléři malých nezávislých kanceláří či makléři samostatně pracující. Jaké to jsou?

Tou hlavní výhodou makléřů RE/MAX Alfa je, že mohou oslovit výrazně větší počet potenciálních zájemců o koupi než makléři z malých kanceláří. Jak?

Makléři RE/MAX spolupracují na prodeji nemovitostí jako tým

Makléři RE/MAX sdílí veškeré své nabídky a poptávky prostřednictvím našeho MLS systému. Z MLS systému prodáme přibližně 25 % všech nemovitostí. Funguje to následovně. Na jednoho makléře se obrátí klient, že by chtěl koupit dům, sdělí mu své představy o nemovitosti, a tento makléř poptávku vloží do MLS systému. MLS systém automaticky 24 hodin denně páruje všechny poptávky se všemi nabídkami, které v systému jsou. Objeví-li se vhodná nemovitost například až za 14 dní po vložení poptávky, dozví se to jak makléř, který do systému vložil poptávku, tak i makléř, který tam vložil nabídku nemovitosti. Tímto způsobem sbíráme poptávky nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí. Někteří naši makléři se zaměřují na zahraniční klienty především ze Slovenska, Německa, Velké Británie, Ruska, Ukrajiny atd. Někteří naši makléři se orientují na národnostní menšiny (jen v našem týmu máme například vietnamského a korejského makléře). Někteří zájemci o koupi se vůbec nedívají na internet a rovnou sdělí své představy o koupi svému makléři. Zde samozřejmě hraje velkou roli důvěra mezi makléřem a klientem. Spolupráce mezi makléři při prodeji nemovitostí je tak naší významnou konkurenční výhodou. Víme také, že spolupráce mezi makléři u našich konkurentů příliš nefunguje, a to dokonce ani u velkých realitních společností. Vytvořit totiž podmínky pro spolupráci mezi makléři není vůbec jednoduché. V RE/MAXu je spolupráce jasně definovaná a povinná. Makléře rovněž učíme jak spolupracovat efektivně, v opačném případě dochází k mrhání časem. Makléře, kteří nechtějí spolupracovat, tj. odmítají klienty jiných makléřů, jen aby se nemuseli dělit o provizi, v RE/MAXu nechceme, protože je to v rozporu se zájmy klientů. Bohužel je takovéto chování makléřů na trhu stále naprosto běžné a dokonce i některými realitními společnostmi podporované.

Inzertní síla, která prodává

Přibližně 26 % nemovitostí prodáme díky realitnímu portálu www.re-max.cz a www.remaxalfa.cz. Každá kancelář RE/MAX odvádí do společného marketingového fondu určité procento ze svého obratu a tyto prostředky slouží k propagaci právě i portálu www.re-max.cz. Náš marketingový rozpočet je tak velký, že si ho malá kancelář nemůže dovolit.

Díky členství v síti RE/MAX naši makléři prodají cca 50 % nemovitostí.

Sdílíme informace o nejlepších prodejních strategiích v rámci celého RE/MAXu

Žijeme ve velmi dynamické době. Při prodeji se proto snažíme neustále hledat nové způsoby, jak pro naše klienty nemovitosti lépe prodávat. Marketing se vyvíjí tak rychle, že se v tom může ztrácet i ostřílený profesionál. Na trhu se neustále objevují nové možnosti propagace nemovitostí, které tu ještě před několika lety vůbec nebyly. Například sociální sítě Facebook, LinkedIn a YouTube, nástroje jako retargeting, videomarketing, virální marketing, nabízí nové, dříve zcela netušené možnosti propagace nemovitostí. A my v RE/MAXu podporujeme sdílení informací, aby se naši makléři učili používat nové nástroje a byli tak úspěšnějšími prodejci. Jako velký tým tak můžeme těžit z informačních synergií. Makléři malých kanceláří mají v tomto ohledu mnohem horší možnosti.

Důraz na neustálé zlepšování dovedností makléřů RE/MAX Alfa

V týmu RE/MAX Alfa chceme spolupracovat s makléři, kteří na sobě chtějí pracovat. A to nejen na svých obchodních dovednostech, marketingu, pokročilých prodejních strategiích, ale tak, aby byli celkově lepší lidé.

Spolupráce s makléři RE/MAX Alfa je pro vás opravdu výhodná

Znám celkem dost samostatně pracujících makléřů a makléřů z malých realitek, kteří nabízejí jinak skvělé realitní služby, jsou proaktivní, obchodně zdatní, rozumí marketingu a za své klienty opravdu kopou. Jenže jejich možnosti propagace nemovitostí jsou omezené, i když vám pochopitelně budou tvrdit, že to není pravda. Naše statistiky jsou neúprosné. Přes 40 % nemovitostí naši makléři prodají díky členství v síti RE/MAX a toto číslo stále pozvolna stoupá. Mám osobní zkušenost. Než jsem vstoupil do RE/MAXu, pracoval jsem pro menší pražskou realitní kancelář. Rozdíl v marketingu nemovitostí je nesrovnatelný.

Můžete si dovolit ten luxus svěřit prodej své nemovitosti někomu, byť sympatickému a jinak schopnému, když není v jeho silách vaši nemovitost nabídnout tak velkému počtu potenciálních kupců, jak to dokážou makléři RE/MAX Alfa?

Vyberte si svého realitního makléře.

Chci vědět, co můžete udělat pro prodej mé nemovitosti

Zadané údaje zpracováváme dle těchto podmínek.

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA od Google s ochranou soukromí a podmínkami používání.

Co říkají o našich makléřích klienti?

Požádali jsme naše klienty, jestli jsou ochotni se vyjádřit k práci našich makléřů před kamerou. Tady jsou jejich autentické výpovědi. Další reference na makléře najdete na stránce Reference.