Prodej domu, 600 m2, Ústí nad Labem

8 900 000 czk / za nemovitost

Prodej vily, 600 m2, Ústí nad Labem

Dovolujeme si Vám nabídnou historickou vilu Ernesta Solvaye z roku 1906 s pozemkem necelých 10.000 m2.

Celým svým jménem Ernest Gaston Joseph Solvay byl belgický chemik, průmyslník, podnikatel, filantrop, senátor a také držitel belgického čestného titulu - státní ministr. Vlastnil několik patentů a vylepšil především způsob výroby sody. Postavil po světě několik desítek továren, jedna z nich byla v Ústí nad Labem v Neštěmicích. Tato historická vila sloužila údajně jako ředitelství Solvayovy továrny.

Reprezentativní vila postavena řemeslným a časuvzdorným způsobem ve stylu Heimatstil má celkem 4 nadzemní podlaží s podlahovou plochou přes 600 m2.
Celý interiér domu je před rekonstrukcí, nicméně historický ráz domu je zachován. Vnitřní dispozice je vzhledem k typu stavby atypická. Pro lepší představu najdete ve fotogalerii půdorysy. Postupem času místnosti v prvním podlaží sloužily pro zábavu a sociální zázemí (domácí kino, kulečník atd.), dále jako nahrávací studio, úložné prostory, v tomto patře byl rovněž vybudován bazén a sauna.
Ve druhém podlaží je mohutná vstupní chodba s dominantním schodištěm a zábradlím, kuchyně, jídelna, obývací místnost s krbem a další místnosti, které údajně sloužily jako hudební salón či vinotéka. Ve třetím a čtvrtém podlaží jsou ložnice, šatny, koupelny a pěkná terasa. Součástí je i prostorná půda.
Původní dokumentaci máme připravenou k nahlédnutí. Na energetický průkaz se u této nemovitosti vztahuje zákonná výjimka, proto uvádíme třídu G.

Nynější majitel obstaral investice kvůli zachování hodnoty celé nemovitosti a nadále objekt pečlivě spravuje včetně rozvoje zeleně na celém pozemku.
Vila má obnovené veškeré přípojky vody, elektřiny, kanalizace a plynu. Byl přiveden i nový optický kabel.

Celý pozemek je svažitý - první polovina, kde stojí vila, mírně. (1 n.p. budovy je částečně zapuštěna ve svahu). K vile je udělána příjezdová komunikace, parkování přibližně pro deset aut. Na pozemku je rovněž vystavena garáž s možností parkování dvou aut. V sousedství se nachází bytové domy. V místě je veškerá občanská vybavenost.
Ústí nad Labem a okolí je čím dál více atraktivnější oblast se značným přílivem investic zejména v posledních letech a z toho plynoucím velkým potenciálem.

Prohlídkový den se bude konat po telefonické či emailové domluvě.
Číslo zakázky: 205-NP08135
Město: Ústí nad Labem
Ulice: Železná
Počet nadzemních podlaží objektu: 4
Celková plocha: 600 m2
Plocha pozemku: 9280 m2
Zastavěná plocha: 320 m2
Typ nemovitosti: Domy
Poloha domu: Samostatný
Druh objektu: Smíšená
Stav objektu: Před rekonstrukcí
Energetická náročnost budovy: G
Garáž: Ne
Balkón: Ne
Lodžie: Ne
Výtah: Ne

Mám zájem o nemovitost

Tuto nemovitost vám rád(a) představí

Věra Krulichová

Krulichová Věra


 
Tel. na makléře:
+420 296 240 407

Potřebujete poradit / máte zájem o prohlídku?

Zadané údaje zpracováváme dle těchto podmínek.

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA od Google s ochranou soukromí a podmínkami používání.